Banketbakkerij Bloem


Go to content

Bruidstaarten

Bruidstaartenshow

Traditionele Hoogtepunten

Op trouwdagen worden nog veel romantische tradities in ere gehouden.De bruid draagt een prachtige bruidsjapon, en de bruidegom biedt haar een bruidsboeket aan met haar lievelingsbloemen.

Bruid en bruidegom schuiven elkaar de trouwringen om de vinger en samen snijden ze de orginele bruidstaart aan.

Voor het snijden van de bruidstaart hanteren bruid en bruidegom samen een met wit lint versierd mes.
Na de ceremonie (en foto's) wordt door iemand van de bediening taartpuntjes gesneden.
Als de bruidsmeisjes er groot genoeg voor zijn, mogen zij de taartpuntjes aan de gasten aanbieden.

Bruidstaart 1 laag
Bruidstaart met roze rozen
Marsepein taart met rozen en wimpel

Een prachtige taart waarop een bruidspaartje troont, is niet alleen een lust voor het oog.
Het is tevens een heerlijke traktatie voor het bruidspaar en hun intieme gasten, maar ook is het aanleiding voor het nemen van unieke foto's.
Het aansnijden van de bruidstaart is door de jaren heen gezien als een teken van verbondenheid en een traditioneel hoogtepunt van de trouwdag!

Voor het bereiden van de bruidstaart wordt banketbakkersroom, slagroom, creme gebruikt en verder een garnituur van bitterkoekjes, vruchten en likeur.
Het zachte gebak wordt omkleed met een laagje wit marsepein, en vervolgens bedekt met een laagje glazuur.

Per traditie is de bruidstaart wit. Maar de versieringen zijn meestal in kleur:marsepeinen rozen, blaadjes, fraai gespoten randen.
Eventueel kan er ook een passende gelukswens, de trouwdatum, de namen van bruid en bruidegom, of iets anders op worden aangebracht.
De traditionele bruidstaart is niet alleen verrukkelijk van smaak, maar zo mooi, dat het moeilijk is om hem aan te snijden!

Bruidstaart met witte rozen 3 of 5 hoog
Bruidstaarten van 3 tot 7 lagen met blauwe rozen

Voor de receptie zijn er nog meer heerlijkheden voor de gasten.
Bijvoorbeeld ''Petit Fours'' , leuke kleine geglaceerde gebakjes, of feestelijk gedecoreerde en geglaceerde koekjes, ''Petit Glace's" .
Voor bij de borrel zijn er bijvoorbeeld kaaskoekjes of zoute koekjes, en als afsluiting van het trouwdiner voortreffelijke handwerkbonbons.

Petit Fours
Bruidstaart met zacht gele rozen
Bruidstaart met een licht bruine rand en rozen
Bruidstaarten met rode rozen in verschillende soorten

Voor ons, banketbakkers is het cre-eren van een bruidstaart elke keer weer een echte uitdaging om onze ware vakmanschap te tonen.
Of het nu om een enkele ronde taart of om een waar ''bouwwerk'' van een aantal ronde taarten op elkaar, een bruidstaart is altijd een waar meesterwerk.

Naar boven..




Back to content | Back to main menu